1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Marmelatlı Bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.786
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    388 ÇTL
    Marmelatlı Bisküvi


    Malzemeler:

    • 1,5 su bardağı un
    • 1/3 su bardağı mısır nişastası
    • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1/4 çay kaşığı karbonat
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • 1 paket toz vanilya
    • 3,5 yemek kaşığı margarin
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup/Amerika için: marketlerin "baking" bölümünde bulabilirsiniz.)
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 1 yumurta
    • 1/4 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
    • Katı marmelat yada reçel (çilek, vişne, kayısı vs.). Reçelin katı olması gerekli yoksa akabilir.
    • Üzerine serpmek için kıyılmış badem



    Yapılışı:

    İlk 6 malzemeyi birlikte eleyin.

    Oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta, limon rendesi ve mısır şurubunu mikser ile orta hızda karışana dek çırpın.

    Diğer kuru malzemeleri ekleyip bir araya gelip hamur haline alana kadar elinizle karıştırın.

    Elinizle cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. (çok büyük yapmayın, küçük olması lazım ve de pişerken kabaracaklardır

    Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.

    Baş parmağınızla hamurun ortasından bastırıp derince yer açın.
     

Sayfayı Paylaş