1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mavi Yengeç Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 10 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler

    8 adet mavi yengeç
    1 kaşık zeytinyağı
    2 adet defne yaprağı
    1 çay bardağı su
    Salatası için :
    Yarım demet maydanoz
    1 diş sarımsak
    2-3 adet kornişon turşu
    Zeytinyağı
    Limon tuz tatlı pulbiber

    Hazırlanışı
    Temizlenmiş mavi yengeçler haşlama teline alınmadan önce telin üstüne 2 defne yaprağı konur bir çay bardağı su eklenir bir kaşık sıvıyağ gezdirilir. 5 dk haşlanır(mavi bacak rengi pembe rengi alacak ve haşlanırken bacaklara su değmeyecek).
    Haşlanan bacaklar soğutularak bir havan eli veya ceviz kırma aleti yardımıyla kırılarak bacak ve vücut etleri temizlenir. Bu iş için bıçak kullanmalısınız.
    Etler derince bir kaba alınır ince kıyılmış maydanoz zeytinyağı tuz dövülmüş sarımsak arzuya göre pulbiber ve limonla bir sos hazırlanarak yengeç etlerine eklenir.Ben ayrıca küçük doğranmış kornişon turşusu da ekledim arzu ederseniz ekleyin..Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş