1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    MENÜLERİN PLANLANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    İştah açıcı sindirim salgılarının çıkışını kolaylaştırmak nedeni ile Ordövrler Çorbalar.
    Organizmanın ısısını ve organları tamir edici yiyeceklerimizden Balıklar Etler kuru sebzeler peynirler.

    Tamamlayıcı ve sindirim organlarının çalışmasını kolaylaştıran vitaminli yiyecekler çiğ ve pişmiş sebzeler meyveler
    Sağlığımız gerekçesiyle çok iyi ayarlanmış besin maddelerini kapsayan çeşitli yemek listeleri yapmak
    Aynı lezzet ve baharatları kapsayan yemekleri bir araya getirmemek
    İki çeşit et yemeği aynı salça ve lezzette hazırlamamak
    Yağda kızarmış yemekler (balık tava koyun budu yağda kızarmış tatlı vesair gibi yemekler arka arkaya sıralanmaması)
    Yemek listelerini hazırlarken ekonomik koşulları da dikkate almalı
    Mahalli yemek listelerini hazırlarken (Unlu pirinçli bulgurlu) yemeklerin birbiri arkasına gelmemesine dikkat etmeli
    Yemek listelerini hazırlarken mutfak örgütlerine ve mutfak ekonomisine önem vermeli

    Yemek listeleri bilgili yemek sırası kurallarına uyarak hazırr lanmalı.
    Yemek listelerinin hazırlanmasında resmi resmi olmayan ziyafetler düğün nişan gibi topluluklarda davetli sayısı davet verilecek salonun düzeni servisi yeme içme araçları özellikle dikkate alınmalı.

    Ziyafetin bir dalı olan soğuk açık dine büfe gibi hazırlanan büfe yemekleri ve çeşitleri bilgili olarak yerleştirilmeli. Yemekleri sıralarkenmevsimler özellikle konserve yiyeceklerimiz yaz aylarında servis edilmemeli. Aynı zamanda sıcak yaz aylarında ağır yemeklerden kaçınmalıdır. Öğle akşam yemek listeleri ziyafet yemek listeleri restoran yemek listeleri hasta yemek listeleri supe yemek listeleriaçık büfe yemek listeleri hazırlarken aralarındaki farklara özellikle dikkat etmeli.

    İçlerinde aynı maddelerin bulunduğu yemekler listeye alınmamalı. İki kırmızı et (sığır koyun) İki beyaz et (balık tavuk). İki av hayvanı (Sülün tavşan). Salçaları benzer olan iki yemek (süprem Morne)
     

Sayfayı Paylaş