1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mercimekli Börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 28 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler
    200 gr. kıyma
    5 adet yufka
    2 su bardağı yeşil mercimek
    3 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Mercimekleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.

    Soğanı zar şeklinde doğrayıp, margarinle pembeleşene kadar kavurun. İçine kıyma, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Mercimeği yıkayın, su koyup 20 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız kıymalı harcı mercimekle karıştırıp, yarım bardak su ekleyin ve 10 dakika pişirip, ocağın altını kapatın.



    Fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tepsiye serin, yufka tepsinin kenarlarından taşsın. Hazırladığınız yufka sosunu gezdirin. İkinci yufkayı buruşturarak tepsiye koyup tekrar sos sürün. Üçüncü yufkayı serin, mercimekli için tamamını döküp, yayın. Beşinci yufkayı da serip, kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine doğru katlayın. Kalan sosu da üzerine gezdirin. Sosu çekene kadar bekleyin. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis yapın.



    SOSUN TARİFİ

    Yumurta, sıvıyağı, süt ve yoğurdu cam kasede çırpıp, bekletin.
     

Sayfayı Paylaş