1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mercimekli bulgur pilavı-Urfa

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:
    2 su bardağı bulgur
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı şehriye
    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yapılışı:Önceden ıslatılmış 1 su bardağı yeşil mercimek süzülür ve pilavın pişeceği tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar suyla birlikte haşlanır.

    2 su bardağı bulgur ve 1 su bardağı şehriye yıkanır ve mercimeklerin üzerine eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır.
    1 adet kuru soğan iri iri doğranıp ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur.
    Kavrulan soğan pişen pilavın üzerine dökülür ve servis tabağına alınır.
    Mercimekli Bulgur Pilavı servise hazırdır.
    Afiyet olsun
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    şehriyesiz,soğansız ve zeytinyağlı yapıyorum ben,bana faydalı,ayrıca çok seviyorum,proteini bol :)
     
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    İşte benim sevdiğim yemeklerden biri daha oldukça lezzetli gelir bana. Hani tereyağsız yapsak daha güzel olur:) Yanındada ayran süper.
     
  4. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Annemde böyle yapar ben bayılıyorum bunaa :)
     
  5. SizinSesiniz
    Haylaz

    SizinSesiniz ~~ Son Kez ~~ Özel üye

    Katılım:
    16 Kasım 2012
    Mesajlar:
    1.645
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    1.480
    Meslek:
    Yazar - Gazeteci
    Yer:
    Hayaller Kentinden
    Banka:
    604 ÇTL
    Vay be. Ne Kadar Güzel Yemekler Varmış. :)
     
  6. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Bende çok severim ,arada yapsamda Anadolu mutfak kültürüm karadeniz mutfağına 360 derece dönüş yaptı.
     
  7. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Bende seviyorum bunu ama urfaya ait olduğunu bilmiyordum..
     
  8. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    İçanadoludada yapılıyor tam olarak nereye ait ben bilmiyorum.
     
  9. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Bizdede yaparlar bu pilavı ama soğan ve şehriye koymazlar,tepsiye serdiğin ev yapımı yufkaların üzerinede dökersin yersin.
     

Sayfayı Paylaş