1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mercimekli Çorba

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 28 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 çay bardağı erişte
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    4 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    10 su bardağı su veya et suyu
    1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

    Bulgur köftesi için;
    Yarım su bardağı ince bulgur
    Yarım su bardağı sıcak su
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı un
    Tuz, karabiber, kuru nane

    Yemeğin Tarifi
    Ayıkladığınız mercimeği yıkayıp, ılık suda 30 dakika bekletin. 10 dakika kaynayan suda haşlayıp, süzün.



    Bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Yumurta, un, kuru nane, karabiber ve tuz katıp, arada elinizi suya batırarak, yoğurup yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp hepsini bir tabağa alın.



    Çorba tenceresinde yağı eritip, ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun. Domates salçası, biber salçası ve 10 bardak su ya da et suyu ekleyip, 15 dakika kaynatın. Haşlanmış mercimekleri ve bulgur köftelerini içine atıp 20 dakika daha kaynatın. Erişte, dövülmüş sarmısak, nar ekşisi ve karabiber de koyduktan 10 dakika sonra ateşten alın.
     

Sayfayı Paylaş