1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mercimekli Sebze Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Mercimekli Sebze Çorbası

    Malzeme
    - Yarım su bardağı yeşil mercimek (1 su bardağı haşlanmış)
    - Yarım su bardağı barbunya fasulyesi (1 su bardağı haşlanmış)
    - 3 yemek kaşığı Sana Kase
    - 1 adet kuru soğan
    - 2 adet kabak
    - 1 adet havuç
    - 3 diş sarımsak
    - 8 su bardağı et suyu
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    - 1 tatlı kaşığı kuru nane
    - Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
    Kabakların kabuklarını kazıyıp ince ince doğrayın.
    Havucun kabuğunu kazıyıp halka halka doğrayın.
    Sarımsakları kıyın.
    Yeşil mercimeği ve barbunya fasulyesini bir gece önceden ıslatıp ıslattığınız su ile haşlayın.
    Haşlarken tuz kullanmayın.
    Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    Soğanlar renk alınca içine doğranmış havuçları ilave edip kavurun.
    Havuçlardan sonra doğranmış kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.
    Daha sonra içine haşlanmış barbunya ve mercimeği ilave edip kavurun.
    En son olarak içine kırmızı pul biberi kuru naneyi tuz ve karabiberi ve et suyunu ilave edip karıştırın.
    Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıp servis tabağına alıp çorbayı sıcak olarak servis edin.
     

Sayfayı Paylaş