1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Meyveli Milföy Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    [​IMG]

    MALZEMELER

    2 adet (yarım paket)
    dikdörtgen şeklinde kesilmiş
    milföy hamuru
    1.5 su bardağı soğuk süt
    1 paket vanilyalı pasta
    kreması

    Vişneli pelte için:

    1 küçük şişe vişne kompostosu veya 1 küçük kase vişne reçeli
    1 çorba kaşığı nişasta

    Üzerine:

    Vişne Fındık Hindistan cevizi


    Yapılışı:

    Dondurulmuş milföy hamuru paketinden 2 adet dikdörtgen hamuru 200 derecelik fırında üzerleri kızaran dek pişirelim. Bu arada geniş bir kapta 1.5 su bardağı süt ile pasta kremasını koyulaşana dek mikserle çırpalım.
    1 Servis tabağının en alttma fırında kızarttığımız milföy hamurlarından birini yerleştirelim. Üzerine kremayı düzgünce sürelim. İkinci kat milföyü kremanın üzerine yerleştirelim. Üzerine pudra şekeri serpelim. Vişneli
    pelte için öncelikle vişne kompostosunun tanelerini ayıralım.
    Bir su bardağı vişne kompostosunu 1 çorba kaşığı nişasta ile iyice karıştıralım. Karışımı tencereye koyalım. Pelte kıvamına gelinceye dek hafif ateşte pişirelim. Eğer pelteyi reçelle yapacaksak 1 su bardağı su ile reçeli sulandıralım. Reçelin tanelerini ayıralım. Sulandırdığımız reçeli nişasta ile iyice karıştıralım. Hafif ateşte pişirelim.
    Pastanın üzerine önce vişneli pelteyi düzgünce yayalım. Daha sonra vişne taneleri iri iri dövülmüş fındık (ceviz de olabilir) ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
    Not: Bu pastayı dilerseniz sevdiğiniz bir başka meyve ile de yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş