1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Meze Çeşitleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve esmer23 tarafından 11 Haziran 2007 başlatılmıştır.

  1. esmer23

    esmer23 Katılımcı

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    880
    Meslek:
    henüz karar veremedim astronot olmak istiyorum :P
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    30 ÇTL
    BARBUNYA PİLAKİ

    MALZEMELER
    1 su bardağı kuru barbunya,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 adet orta boy soğan,
    1 adet havuç,
    1 adet orta boy patates,
    Yarım demet maydanoz,
    1 çay kaşığı şeker,
    1 adet limon

    HAZIRLANIŞI
    Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.

    BEZELYELİ MEZELEME
    MALZEMELER
    2 su bardağı Amerikan pirinci
    1/2 demet maydanoz
    1 su bardağı bezelye
    1 adet turp
    2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
    1 adet limon kabuğu
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı soya sosu
    4 adet pazı yaprağı
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.


    AFİYET OLSUN !


    BİBER YOĞURTLAMA

    MALZEMELER
    1 kilo çarliston biber
    2 adet yumurta
    2-3 kaşık mayonez
    Yeteri kadar yoğurt
    Tuz Ayçiçek veya Tereyağı
    Kırmızı biber
    2-3 diş sarmısak

    HAZIRLANIŞI
    Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz.

    AFİYET OLSUN !



    HAVUÇLU HAYDARİ

    MALZEMELER
    Bir adet orta boy soğan
    4 adet orta boy havuç
    4 diş sarımsak
    Bir kase süzme yoğurt
    Tuz
    karabiber
    nane
    kekik
    kırmızı pul biber
    1 çay bardağı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır.

    Afiyet olsun !




    MAYDANOZLU YOĞURT


    MALZEMELER
    1 su bardağı Amerikan pirinci
    2 su bardağı süzme yoğurt
    1 demet maydanoz
    1 demet nane
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci haşlayın. Tüm malzemeyi ve pirinci derin bir kabın içinde karıştırın. Yeşillikli bir tabağın içine alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.

    AFİYET OLSUN !




    YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ


    MALZEMELER
    5 ADET PATLICAN
    250 GR. YOĞURT
    SARIMSAK
    TUZ
    KIRMIZI BİBER

    HAZIRLANIŞI
    PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE İNCE KIYIYORUZ. DAHA SONRA SARIMSAKLI YOĞURDU HAZIRLAYIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PATLICANLARLA KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK KIRMIZI BİBERLERİ SERPİYORUZ. SERVİSE HAZIRDIR.

    AFIYET OLSUN!


    PÜRE
    MALZEMELER
    1 kilo patates
    Yarım kilo süt
    Yeterince tuz
    Yarım limon suyu
    2 kaşık margarin veya 1 çay fincanı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir.

    AFIYET OLSUN!
     
  2. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    Antep Ezmesi


    Malzemeler

    6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş
    1 çorba kaşığı acı biber salçası
    2 soğan rende süzülmüş
    1 demet maydanoz ince doğranmış
    1 tatlı kaşığı acı pul biber
    tuz
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    1/2 limon
    1 çay bardağı zeytinyağı

    Yapılışı

    Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar tuz, biber, yağ ve limon ekleyin
     
  3. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    Çiğköfte

    Malzemeler

    2 su bardağı köftelik bulgur
    1 demet maydanoz
    250 gr. dövülmüş yağsız kara et
    bir tatlı kaşığı salça
    6 yemek kaşığı kuru isot
    1 tatlı kaşığı tuz
    8 - 10 adet yeşil soğan
    1 kuru soğan
    biraz kara biber



    Yapılışı

    Çiğköftelik bulgur özel olarak yaptırılmış köfte leğenine konur, tuz, kuru isot, kara biber, salça ve et eklenir. Kuru soğan soyulup doğrandıktan sonra bu malzemeye eklenir. Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak bir tarafa alınır. Leğendeki malzemeler çok az su ile yavaş yavaş bastırarak bulgur iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Doğranmış maydanoz ve soğan karışımı eklenir, hafifçe ezilerek toparlanır. Küçük sıkımlar haline getirilerek marul, salatalık, nane, semiz otu ve turpla servis yapılır.
     
  4. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    Acili Ezme

    Gereçler:1kg Domates
    3 Adet orta boy sogan
    2 Yemek kasigi Acıbiber salcası
    2 Yemek kasıgı domates salcası
    3-4 Dis sarımsak
    Yarim demet maydonoz
    2 yemek kasıgı cigköftelik baharat
    1,5 tatlı kasigi tuz

    Yapılışı:Domatesleri redeledikten sonra ince tel süzgece alın ve suyu süzülene kadar bekletin.Suyu süzülmüs domatesin icine soganı rendeleyin.Biber salcası,domates salcası,rendelenmis sarımsagı,ince kıyılmıs maydonozu,tuz ve baharatı ekleyip iyice elinizle yogurun.Hazırladıgınız harcı genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.
     
  5. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    ANTALYA PİYAZI (ANTALYA)


    MALZEME:Kuru fasulye 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş
    Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet
    Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı
    Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış yumurta 2 adet
    Taze soğan (kıyılmış) 1 demet Maydanoz 1/2 demet
    Pul biber 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet

    YAPILIŞI:
    Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız. Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın. Çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın. Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın. Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.
     
  6. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    BAT (TOKAT)


    MALZEME:
    Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı Maydanoz 1/2 bağ
    İnce bulgur 1/8 su bardağı Dereotu 1/2 bağ
    Ceviz içi 1,5 su bardağı Reyhan 1/2 bağ
    Sivribiber 2 adet Nane 1/2 bağ
    Domates 1 adet Pulbiber 1/2 çorba kaşığı
    Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz

    YAPILIŞI:Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.
     
  7. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    PATATES SALATASI (MALATYA)


    MALZEME:
    Patates 1 kg. Limon 1 adet
    Yumurta 3 adet Domates salçası 2 çorba kaşığı
    Yeşil soğan 250 gr. Zeytinyağı 1 fincan
    Maydanoz 1 demet Tuz Yeterince
    Dereotu 1 demet Karabiber Yeterince
    Kırmızı biber Yeterince

    YAPILIŞI:Patatesler ve yumurtalar haşlanır. Soğuduktan sonra kare kare doğranır. Ayrı bir kapta zeytinyağında salça hafifçe ısıtılarak karıştırılır. Baharatlar da salçaya katılır. Sos soğuduktan sonra patateslerin üzerine dökülür. Daha sonra kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu ilave edilip limon suyu da dökülerek iyice karıştırılır.Not :Arzu edilirse salça konmaksızın yağ ve baharatlar doğrudan konarak da yapılabilir.
     

Sayfayı Paylaş