1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Midye Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler

    •1 çay bardağı süt
    •1 çay bardağı yoğurt
    •1 çay bardağı sıvı yağ
    •1 adet yumurta
    •1 fiske tuz
    •1/4 paket yaş maya
    •Aldığı kadar un

    İçi İçin

    •Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)

    Şerbeti İçin

    •35 su bardağı şeker
    •35 su bardağı su
    •1 - 2 damla limon suyu


    Yapılışı

    1.Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
    2.Bir kapta süt yoğurt sıvı yağ yumurta tuz ve mayayı elinizle karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 15 - 20 dk. kadar dinlendirin.
    3.Hamuru 10 parçaya bölün. Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. 5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın sonra sıkıca rulo yapın.
    4.Rulodan yaklaşık 1 cm.'lik parçalar kesin. Kestiğiniz parçalar zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın. İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın.
    5.Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin.
    6.Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin.
     

Sayfayı Paylaş