Midye Tatlısı

~meLek~

GalataSaray'ım
Katılım
15 Tem 2013
Mesajlar
3,477
Beğeniler
190
Şehir
Napcan geLcenmi ki?
#1


Malzemeler

•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı yoğurt
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 adet yumurta
•1 fiske tuz
•1/4 paket yaş maya
•Aldığı kadar un

İçi İçin

•Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)

Şerbeti İçin

•35 su bardağı şeker
•35 su bardağı su
•1 - 2 damla limon suyu


Yapılışı

1.Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
2.Bir kapta süt yoğurt sıvı yağ yumurta tuz ve mayayı elinizle karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 15 - 20 dk. kadar dinlendirin.
3.Hamuru 10 parçaya bölün. Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. 5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın sonra sıkıca rulo yapın.
4.Rulodan yaklaşık 1 cm.'lik parçalar kesin. Kestiğiniz parçalar zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın. İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın.
5.Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin.
6.Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin.
 
Top