Milföyden Fil Kulakları

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,822
Beğeniler
5,143
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#1





Malzemeler:

- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı toz şeker

Milföy hamurları iyice yumuşadığında, yanyana dizin. Bir merdane yardımıyla, şekildeki gibi birbirlerine yapışmalarını sağlayın. Üzerlerine bolca toz şeker serpin ve merdane ile üzerinden geçin. Toz şekerin tam bir ölçüsü yok aslında, ama bol bol serpmeniz gerekiyor; çünkü kuru pastaya tek tat veren şey toz şeker.
Ardından, hamurun her iki ucundan başlayarak, eşit bir şekilde sıkı sıkı sararak ortaya kadar gelin. Bir folyoya sararak veya kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Rulo halindeki hamuru buzdolabından çıkartın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız bir tepsiye, ince ince dilimleyerek dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece frında, 10-15 dakika kadar (renkleri hafif kızarıncaya dek) pişirin.
 
Top Bottom