1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Milföyden Laz Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya

    Papatya MEN SEBETE NEBETE... Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    17.119
    Beğenileri:
    6.456
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    136 ÇTL


    Malzemeler:

    6 yaprak milföy (24 küçük kare çıkıyor)
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    Kreması için:
    3 su bardağı süt
    yarım su bardağı toz şeker
    1 paket vanilin
    3 tepeleme yemek kaşığı nişasta

    Üzeri için:

    3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı:

    Krema için gerekli tüm malzemeyi sos tenceresine alın orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
    Pişen kremayı ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
    Milföyleri paketten çıkarıp altındaki kağıtları ile birlikte tezgaha yayın. 5 dakika kadar çözülmesini bekleyip bıçak yardımıyla 4 eşit kareye bölün.
    Kağıtlarından çıkararak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 3 yemek kaşığı tereyağını eritip karelerin üzerine sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp çok hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
    Pişen milföy karelerininin arasını bıçak ile hafifçe aralayın arasına hazırladığınız kremadan 1’er tatlı kaşığı koyun ve servis tabağına alın.
    Son olarak üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


     

Sayfayı Paylaş