1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Milföylü Talaş Böreği Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    içindekiler
    15 adet milföy hamuru
    750 gr kuzu kuşbaşı et
    250 gr haşlanmış bezelye
    2 adet havuç
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı doğranmış dereotu
    1 yumurtanın sarısı
    Çörek otu

    [​IMG]
    hazırlanışı
    Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin).
    Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
    Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
    Havuçların kabuklarını kazıyın. Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
    Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır).
    Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
     

Sayfayı Paylaş