Mırra Nedir? Nasıl Yapılır

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Katılım
4 Ksm 2008
Mesajlar
5,523
Beğeniler
57
Şehir
Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
#1

Mırra'nın hazırlandığı büyük özel cezvenin adı gümgüm'dür. İçine yarım kilo kahve atılıp 2 saat boyunca kaynatılır, 20 dk süzülür; ardından bu karışım, tekrar yarım kiloluk kahve eklenmesi ve 2 saat boyunca kaynatılması suretiyle tekrar süzülür. Bu işlem birkaç kez devam eder.

Son süzme işi de tamamlandıktan sonra elde edilen karışım termoslara ya da şişelere doldurularak kaldırılır. Gerektiği zaman küçük cezvelere alınarak pişirilir.

Genelde misafir geldiğinde ikram edilir, sohbet ederken ikram edilir ve de misafir kalkarken tekrar ikram edilir. Hatta buna "" adı verilir. Bitirdikten sonra eğer daha fazla içmek istenmiyorsa, fincan ters çevrilir.
 

Benzer konular

Top