1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mısır Gevrekli Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 25 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Malzemeler:

    • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 100 gr (yarım su bardağı) toz şeker
    • 1 adet yumurta
    • 100 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
    • 180 gr un (1,5 su bardağı)
    • 120 gr mısır gevreği (4 su bardağı)
    Hazırlanması:

    1. Fırını 165C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi yağlayıp hafifçe un serpin. (ben yağlı kağıt serdim)
    2. Derin bir kabın içinde tereyağı ve toz şekeri mikser veya çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın.
    3. Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
    4. Kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hazırlayın. (tarif karıştırmayın diyor ama ben elimle karıştırınca ancak toparlandı karışım)
    5. Önceden hazırladığınız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün.
    6. Önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
    7. Tepsileri fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

     

Sayfayı Paylaş