1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Muğla Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 16 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Muğla Mutfağı

    Ege ve Akdeniz’in kucaklaştığı bir coğrafyada, hem denizin cömertliği hem de Anadolu’nun bereketleri ile harmanlanan Muğla mutfağı zengin çeşitleri ile göz doldurur.
    Doğanın güzelliklerini cömertçe sergileyen Muğla'da iklimin letâfeti ve ılımanlığı yöre insanına da yansımış. Muğla mutfağından söz edildiğinde akla ilk olarak kendine özgü tarhanası gelir. Tüm Ege’nin ölmez ağacı olan zeytine Muğla daha bir aşkla bağlıdır. Kurutulmuş biberi de unutmamak lazım. Kentin yemek kültürünün önemli parçalarından biri olan kurutulmuş biberin olmadığı bir sofra kolay kolay düşünülemez. Çok çeşitli şekilde tüketilen patlıcan, sebze kullanımında başı çeker. Yumurtalı patlıcan, Galli (Sarımsaklı) patlıcan gibi. Tatlısı da sık sık yapılır patlıcanın Muğla’da. Patlıcanın yanı sıra otlar ve sebzeler Ege’nin hemen her noktasında olduğu gibi Muğla’da da sık kullanılır. Ebegümeci, börülce, bakla, gelincik, dalgan, tere otu, devetabanı, ıspanak ve kuzukulağı yöre mutfağında öne çıkan otlardan bazıları. Otlar genellikle kavurma şeklinde yenir ya da çeşitli etlerle karıştırılır. Yöresel tatlılar arasında ‘Çıtırmak’ denen ve susamın kavrulup bal katılmasıyla yapılan tatlı, bölgenin en otantik tatlarından biridir.
     

Sayfayı Paylaş