1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Muhallebili Ayva Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 7 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg ayva
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    4-5 adet hibiskus çiçeği (renk vermesi için)
    1 çubuk tarçın
    3-4 adet karanfil
    1 su bardağı su
    Muhallebisi için;
    yarım su bardağı pirinç un
    yarım su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 litre süt
    Kadayıfı için;
    100 gr kadayıf
    1 yemek kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı toz şeker


    Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi:
    Ayvaları rendeleyin ,şeker, tarçın,karanfil, hibiskus ve suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
    Diğer bir tarafta 1 lt sütün içine pirinç ununu,şekeri normal unu ekleyip karıştırarak pişirin,ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
    Kabımıza ilk ayvayı yayın üzerine cevizleri serpin. En son muhallebiyi döküp buzdolabında birkaç saat bekletin.
    Kadayıfı için kadayıfı elinizle kırıp tencerede pembeleşene kadar kavurun. Son olarak tereyağını ekleyin eriyince şekeri ilave edin 1-2 dakika daha kavurup altını kapatın. Kadayıf soğuyunca tarçın ve hindistan ceviziyle karıştırın.
    Tatlıyı dilimleyip servis tabaklarına alın üstüne kadayıf serpip servis edin. Dilerseniz tatlınızı sadece hindistan cevizi ve tarçınla da süsleyebilirsiniz. (kadayıfı servis edeceğiniz zaman eklerseniz kadayıflar çıtırlığını kaybetmez)
     

Sayfayı Paylaş