1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Muhallebili Kadayıf

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 23 Eylül 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.303
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    647 ÇTL
    Malzemeler
    500 gr kadayıf
    1 litre süt
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı buğday nişastası
    1,5 su bardağı şeker
    1 ya da 2 paket krem şanti
    6 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya
    fındık ya da ceviz

    Hazırlanışı
    kadayıfı 4 yemek kaşığı şeker arzuya göre fındık ya da cevizle yağda kavurun
    sütü unu nişasta ve şekeri muhallebi gibi pişirip inmesine yakın vanilyayı ekleyin. daha sonra krem şantiyi içine ekleyin

    bir sıra kadayıf üzerine muhallebi tekrar kadayıf olacak şekilde üst üste dizin .
    buzdolabında bir gece kalması daha iyi oalbilri sonra afiyetle kavga etmeden yiyin:)

    Arkadaşımda iftarda yediğim bir tatlı.Kadayıfı şerbetli olduğundan fazla yiyemem bir zaman sonra ağır gelir ama çok hoşuma gitti muhallebili şekli ve bayramda da denedim.Gece 1 de yaptığım tatlı öğle saatlerinde ailevi nedenlerle tükendi:D:D yenilesi bir lezzet tavsiye ederim;;) afiyet olsun...
     
  2. incikk

    incikk Uzman

    Katılım:
    9 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.222
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    En GüzeL HayaLLerdeN..!
    Banka:
    63 ÇTL
    Çok güzel görünüyor yerim ben onu:):)
     
  3. aslann

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.888
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    6.080
    Cinsiyet:
    Erkek
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    844 ÇTL
    Malzemeler:

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz
    Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
    Muhallebi Malzemeleri:

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema
    Hazırlanması:

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
     
  4. BeReNN

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.805
    Beğenileri:
    503
    Ödül Puanları:
    6.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    5.492 ÇTL
    aslann gece gece yapma bana bunu şişman biriyim benya:D
     
  5. KıRMıZı

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.259
    Beğenileri:
    7.064
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    5.971 ÇTL
    bence sakıncası yok aslan devam et..:P
     
  6. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.303
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    647 ÇTL
    Malzemeler
    500 gr kadayıf
    1 litre süt
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı buğday nişastası
    1,5 su bardağı şeker
    1 ya da 2 paket krem şanti
    6 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya
    fındık ya da ceviz

    Hazırlanışı
    Yağ ve 4 yemek kaşığı şekerle kadayıfı kavurun.
    Sütü,unu,nişasta ve şekeri muhallebi gibi pişirip inmesine yakın vanilyayı ekleyin.
    Krem şantiyi muhallebini içine ekleyin.
    Kadayıf,muhallebi kadayıf,kadayıf olacak şekilde katman katman dizin.
    Afiyet olsun.


     
  7. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.262
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    1.124 ÇTL
    Aaa inanmıyorum.Ne kadar hazırlıksın.Hemde bu kadar ağız sulandıranını hangi ara ekledin.Ellerine sağlık valla nefis görünüyor.
     
  8. KıRMıZı

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.259
    Beğenileri:
    7.064
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    5.971 ÇTL
    vay be ilk becerikli kızımız çıktı meydane:):P

    tesekkürler...
     
  9. YoRuMSuZ

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    25.366
    Beğenileri:
    8.806
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Erkek
    Banka:
    18.086 ÇTL
    Budur yaaa şaşırtmaya devam ediyosun Yeşülll :D:D:D
     
  10. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.303
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    647 ÇTL
    Daha önceden blog sayfamdaydı sadece kendi resmimi ekledim ve buraya taşıdım. Çok hızlıyım çok =LL
     

Sayfayı Paylaş