1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mutfakta Püf Noktalar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 15 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.199
    Beğenileri:
    4.677
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    2.020 ÇTL
    Dondurulmuş gıdalar çözülürken
    Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.

    Balık alırken

    Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.


    Bayat ekmekleri
    Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.


    Lahananın pişirirken
    Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.


    Yağ temizlerken
    Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.


    Et pişirirken
    Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.


    Kumpir yaparken
    Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.


    Hamur açarken
    Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.


    Başamel Sos Hazırlarken
    Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.


    Puding soğurken
    Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.


    Hamur Kızartırken
    Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir


    Kek Yaparken
    Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır


    Kızartma kokularını önlemek için
    Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.


    Kuru fasulye pişirirken
    Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun


    Meyve Salatası yaparken
    Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
     
Benzer Konular
  1. rehber85
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    922
  2. Gizemli Cadi
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    505
  3. KıRMıZı

    Moda Mutfakta..

    KıRMıZı, 8 Eylül 2010, Paylaşıldığı Yer: Moda
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    544
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    830
  5. Beyfendi
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    411
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş