Mutlaka Deneyelim: Şebit Yağlaması!

Papatya

Güzel Günler Göreceğiz.
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,351
Beğeniler
6,886
Şehir
Seattle.
#1




Malzemeler

5,5 su bardağı un

1,5 su bardağı kepekli un

3 su bardağı +1/4 su bardağı ılık su

2/3 paket maya

1 yemek kaşığı tuz

İç malzemesi için

250-350 gr.kıyma

3 büyük domates rendesi

3 adet büyük boy Çarliston Biber (çok küçük doğranmış)

1 adet büyük boy kuru soğan (rendesi)

3 diş sarımsak (ince doğranmış)

2 tatlı kaşığı dolusu karabiber

2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ (dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz)

Yemeğin tarifi


Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritin. Unları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun (hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve açamam derseniz çok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikçe hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir) 2 katı kabarana dek üzeri örtülü yaklaşık yarım saat mayalandırın.

Bu arada soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun. (yağın yarısı ile) Kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar suyunu çektirin. Baharatı, tuzu, kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dakika daha pişirin.

Büyükçe tava veya sacı (aleminyum veya teflondan yapılmış olan tümsek şeklinde yuvarlak tava) ocak üzerine alıp ısıtın. Hamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın. Her birini unlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm çapında açıp, harlı ocakta iki yüzlerini de pişirin.

Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harçtan sürün. Sıcak servis yapın.

Eşit dilimlere kesin. Serviste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsiniz. Ne şekilde tüketmek isterseniz tercih size kalmış.

 
Top Bottom