1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Muzlu Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.180
    Beğenileri:
    4.766
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    363 ÇTL
    Muzlu Kek


    Malzemeler:

    • 1/2 su bardağı kahverengi şeker
    • 1/2 su bardağı normal seker
    • 125 gr margarin / oda ısısına getirilmiş
    • 2 yumurta
    • 1 bardak ezilip püre haline getirilmiş muz, yaklaşık 3 küçük (tercihen olgun)
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 2 yemek kaşığı maple syrup (Türkiye için bal kullanılabilir yada iki kaşık daha süt ilave edin )
    • 2 bardak un
    • 1 cay kaşığı karbonat
    • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    • Bir cimdik tuz
    • yarım bardak ceviz, irice kıyılmış


    Yapılışı:

    Oda ısısındaki margarin ve şekeri krema gibi olana dek cırpın.
    Yumurtayı ilave edip karıştırın.
    Maple syrup, sut ve muzu ekleyin, karıştırın.
    Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ilave edin.
    Arzuya göre büyük bıçakla tahtada irice kıyılmış cevizi ilave edin.
    Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün.
    Onceden ısıtılmış 175C, 350F derecede pişirin.
    Biraz ılındıktan sonra kalıptan alıp soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş