1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Muzlu Tartolet Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör Yarışma Birincisi

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.876
    Beğenileri:
    6.138
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    829 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    Hamur için;


    1,5 su bardağı un
    3 çorba kaşığı toz şeker
    5çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı su

    Krema için;

    1 su bardağı süt
    2, 5çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
    1 çay kaşığı vanilya

    Üzerine;

    3-4 adet muz

    Hazırlanışı:

    Unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvamda hamuru hazırlayın. Hamur hazırlandıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin ve tart kaplarını yağlayarak hamurları yaklaşık yarım parmak kalınlığında açarak kalıplara yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında hamurlarınızı altın rengini alana kadar pişirin. Pişen tartlarınıza kremayı ve dilimlenmiş muzları koyarak servis yapın.

    Kremayı yaparken;

    Un, nişasta, şeker ve sütü iyice karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek el çırpıcı ile çırpın.

     

Sayfayı Paylaş