1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Nasıl bir aşçısınız?

Konusu 'İlginç Linkler' forumundadır ve Papatya tarafından 19 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.753
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.885 ÇTL



    Aşçılık son zamanların yükselen mesleklerinden biri. Kadın erkek bir çok insan özel kurslara binlerce lira döküp işi kapmaya çalışıyor. Önemlice bir kısmının isteği profesyonel aşçı olmaktan çok, etkileyici bir özellik edinmek. Ne de olsa kadının da erkeğin de kalbine giden yol, mideden geçiyor. Ama kimisinin de buna doğal bir yeteneği var. Birazcık itina ve cilayla içimizdeki aşçıyı uyandırmak bedava yollardan da mümkün. Merak ediyor musunuz içinizdeki aşçının nasıl biri olduğunu. Teste buyur ediyor, bilimsel bir lezzetimiz olmadığını tekrarlıyoruz.



    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.753
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.885 ÇTL


    Geleneksel
    Zor yemeklerin insanısınız. Girdiğiniz zaman mutfağa saatlerce çıkmayabilirsiniz. Bir başka özelliğiniz de araştırmacılığınız. Yenilikleri değil, en eski olanı, bir yemeğin orijinal olarak nasıl yapıldığını bilmek, tarihsel tadını keşfetmek istiyorsunuz. Ölçüler, malzemeler sizin için dogmalar gibi. Onlara dokunmak, lezzetleri birbirine karıştırmak istemiyorsunuz. Bir yemeği siz yaptığınızda gerçek lezzetinin ne olduğunu anlıyor insan. Yaratıcılığı daha çok servis aşamasında gösteriyorsunuz. Bu anlamıyla ansiklopedistleri andırdığınız kaçınılmaz. Size elinize sağlık derken, şanslı misafirlerinize afiyet diliyoruz

    -
    Gelenekler bu konuda önemli tabiki ama içinde ne olduğunu bilmediğim bir şeyi asla yemem.
    Yemeklerin her türlü şeyini araştırmayı soruşturmayıda severim.
     
  3. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Deneysel
    Sizin için mutfak bir tür kimya laboratuarı gibi. Her türlü malzemenin birbiriyle ne tür etkileşimler gösterebileceğini merak ediyor, sadece tatmakla kalmıyor, başkalarına da denetiyorsunuz. Bir yemeği üst üste iki kez yapmak canınızı sıkıyor. Her seferinde yeni bir şey yapmak, başka bir lezzet eklemek istiyorsunuz. Dünyanın bütün mutfaklarından haberdar olma eğilimindesiniz. Tek şanssızlığınız ağız tadının muhafazakarlığı. Maalesef arada bir mutfağınızda denetimden çıkmış lezzet patlamaları olabiliyor. Kimi zaman bu patlamalar insanları uçururken, kimi zaman yemeğinizin yalnızca “ilginç bir lezzet” tanımlamasına sıkışmasına neden oluyor. Mutfakta bir miktar daha tutucu olmak çabalarınızın saadete dönüşmesini sağlayabilir.
     
  4. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    Geleneksel
    Zor yemeklerin insanısınız. Girdiğiniz zaman mutfağa saatlerce çıkmayabilirsiniz. Bir başka özelliğiniz de araştırmacılığınız. Yenilikleri değil, en eski olanı, bir yemeğin orijinal olarak nasıl yapıldığını bilmek, tarihsel tadını keşfetmek istiyorsunuz. Ölçüler, malzemeler sizin için dogmalar gibi. Onlara dokunmak, lezzetleri birbirine karıştırmak istemiyorsunuz. Bir yemeği siz yaptığınızda gerçek lezzetinin ne olduğunu anlıyor insan. Yaratıcılığı daha çok servis aşamasında gösteriyorsunuz. Bu anlamıyla ansiklopedistleri andırdığınız kaçınılmaz. Size elinize sağlık derken, şanslı misafirlerinize afiyet diliyoruz


    yesssssss:)
     
  5. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Geleneksel
    Zor yemeklerin insanısınız. Girdiğiniz zaman mutfağa saatlerce çıkmayabilirsiniz. Bir başka özelliğiniz de araştırmacılığınız. Yenilikleri değil, en eski olanı, bir yemeğin orijinal olarak nasıl yapıldığını bilmek, tarihsel tadını keşfetmek istiyorsunuz. Ölçüler, malzemeler sizin için dogmalar gibi. Onlara dokunmak, lezzetleri birbirine karıştırmak istemiyorsunuz. Bir yemeği siz yaptığınızda gerçek lezzetinin ne olduğunu anlıyor insan. Yaratıcılığı daha çok servis aşamasında gösteriyorsunuz. Bu anlamıyla ansiklopedistleri andırdığınız kaçınılmaz. Size elinize sağlık derken, şanslı misafirlerinize afiyet diliyoruz
     
  6. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.753
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.885 ÇTL


    Deneysel


    Sizin için mutfak bir tür kimya laboratuarı gibi. Her türlü malzemenin birbiriyle ne tür etkileşimler gösterebileceğini merak ediyor, sadece tatmakla kalmıyor, başkalarına da denetiyorsunuz. Bir yemeği üst üste iki kez yapmak canınızı sıkıyor. Her seferinde yeni bir şey yapmak, başka bir lezzet eklemek istiyorsunuz. Dünyanın bütün mutfaklarından haberdar olma eğilimindesiniz. Tek şanssızlığınız ağız tadının muhafazakarlığı. Maalesef arada bir mutfağınızda denetimden çıkmış lezzet patlamaları olabiliyor. Kimi zaman bu patlamalar insanları uçururken, kimi zaman yemeğinizin yalnızca “ilginç bir lezzet” tanımlamasına sıkışmasına neden oluyor. Mutfakta bir miktar daha tutucu olmak çabalarınızın saadete dönüşmesini sağlayabilir.

     

Sayfayı Paylaş