1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Nefis Profiterol Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 28 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    Hamuru için,

    Yarım paket margarin

    1 su bardağı un

    5 adet yumurta

    Yarım çay kaşığı şeker

    1,5 su bardağı su

    İç Kreması için,

    2,5 su bardağı süt

    1 çay bardağı un

    2 çay bardağı toz şeker

    2 tatlı kaşığı nişasta

    1 paket vanilya

    2 adet yumurta sarısı

    Üzeri için,

    1 paket hazır çikolata sosu

    Süt

    Hazırlanışı,

    Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.

    Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.

    Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın.

    Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca altını kapatın.

    Tencereyi ocaktan indirip ılınması için 10 dakika bekletin.

    Ilınan karışıma yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın.

    Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.

    Büyük boy fırın tepsisini hafifçe yağlayın.

    Tatlı hamurundan birer çay kaşığı alıp aralıklarla fırın tepsisine koyun.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

    Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin.

    Sürenin sonunda fırını kapatın.

    Fırının kapağını açmadan tepsiyi, fırının içinde 10-15 dakika bekletin.

    Tepsiyi fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

    Tatlının iç kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın.

    Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

    Krema kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.

    Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

    Hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uç takın.

    Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.

    Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerinde gezdirin.

    Afiyet olsun.
     
  2. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    hmmm harika görünüyo ismini zor söylesem de tadı şahaneeeee:)yap da yiyek balım yaa:)
     
  3. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    :) öyle bedavaya yok gelirsin konyaya yaparım :)
     

Sayfayı Paylaş