1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Nefis Zeytinyağlı Kereviz

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Uykumvar

    dderya kOkOşŞ AdminE

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    12.122
    Beğenileri:
    7.953
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    134 ÇTL
    [​IMG]




    Malzemeler
    - 10 Adet Arpacık Soğan
    - 2 Orta boy Havuç
    - 1 Su bardağı İç Bezelye
    - 1 Kg Kereviz
    - 1 Adet Limon
    - 1 Demet Maydanoz
    - 2 Adet Patates
    - 3 Su bardağı Su
    - 1 Çay bardağı Zeytinyağı
    - Kararında Tuz


    Hazırlanışı
    Ayıklanmış arpacık soğanlarla, kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar ve bezelyeler yağda biraz kavrulur. Temizlenen kerevizler bol suyla yıkanır. Yine bolca su eklenerek, onbeş dakika kadar haşlanır. Kerevizlerin suyu süzülerek evvelce kavrulan soğan ve havuçların içerisine katılır. Bunlara soyulup doğranan patatesler eklenir. Tuzu konur, limon sıkılır. Üzerine iki bardak su katılarak karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Tabaklara servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Soğuk olarak yenir.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.525
    Beğenileri:
    1.532
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    4.745 ÇTL
    hayatımda kereviz yemişliğim yok tadı nasıldır bilmem güzel mi acaba bilen varsa yoruma bekliyoruz
     

Sayfayı Paylaş