1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Nişastalı Pastane Poğaçası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.735
    Beğenileri:
    6.065
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.812 ÇTL


    NİŞASTALI MAYALI PASTANE POĞAÇASI

    Malzemeler

    1 su bardağı buğday nişastası
    4 su bardağı un (bardak silme olacak)
    1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
    1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
    2 su bardağından 1 parmak eksik süt( yani biri tam dolu, diğerinin ağzından 1 cm kadar eksik olacak)
    1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
    2 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    İç malzemesi

    İstediğiniz bir iç malzemesi / Sade de olur.
    Peynir
    Zeytin
    Patates
    Kıyma Vs.


    Nişastalı poğaça nasıl yapılır?


    Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp ortasını açın. İçine kuru malzemeleri katın.
    Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Ben mutfak robotunda yoğurdum.
    Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Ben akşamdan yoğurdum. Sabah kalkıp yaptım.
    Mayalanan hamurdan orta boy mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açın.
    Ortasına iç malzemesi koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
    Mutfak makasıyla poğaçanın üstten tam orta kısmına kesik atın.
    Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
    Poğaçaların üzerine sürün. Susam veya çörekotu serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın. İşiniz acilse 50 derecelik ısıtılmış fırına sürebilirsiniz.
    Yeniden mayalanan poğaçaları soğuk fırına sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin.


     
  2. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    5.026
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    6.230
    Banka:
    2.306 ÇTL
    ben diyet diyorum sen nişastalı poğaça diyorsun
    hay Allah:)
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.735
    Beğenileri:
    6.065
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.812 ÇTL
    Meslek aşkı yapacak bi şey yok :)
     
  4. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    5.026
    Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    6.230
    Banka:
    2.306 ÇTL
    fazla aşk kilo aldırır yavrucum:)
     
  5. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.735
    Beğenileri:
    6.065
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.812 ÇTL
    Napalım bi süre daha katlanıcaz :)
     
  6. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    315 ÇTL
    yumurtasız olması sürekli yapmama sebep oluyor :)
    teşekkürler:)
     
Benzer Konular
  1. Xkank00X
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    438
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    497
  3. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    831
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş