1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Nohutlu patlıcan dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1 kg patlıcan
    1 su bardağı nohut
    250 gr kıyma
    1 çay bardağı bulgur
    1 adet soğan
    Yarım demet
    Yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı su

    Nohut haşlanır. Soğan ince doğranır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, salça, nohut, sıvı yağ yıkanmış bulgur ve kıyma konur, az su eklenir, karıştırılır. Patlıcanlar soyulmadan, enine 2-3 parçaya kesilir. İçleri kaşık yardımıyla oyulur ve doldurulur. Dolmalar bir tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır, 30-35 dakika pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş