1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Nohutlu Pilav

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 30 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    [​IMG]



    Malzemeler
    - 2 Su bardağı Haşlanmış Nohut
    - 3 Su bardağı Pirinç
    - 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Tavuk Suyu
    - 3 Yemek kaşığı Tereyağı
    - 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
    - Kararında Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı
    Nohutu akşamdan ıslatın.Ertesi gün haşlayın.Nohutu kullanacağınız tavuk suyunda haşlarsanız çok lezzetli bir tat elde edersiniz. Pirinci süzgeç içinde nişastası gidinceye kadar yıkayın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile eritin.Pirinçleri ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.4,5 bardak (tavuk suyunu) ya da sıcak suyu ve karabiberini ekleyip karıştırın.En son haşlanmış nohutu koyup tencerenin kapağını kapatın.Ve pirinçler suyunu çekip göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.Pilav pişince ocaktan alın.Tencerenin üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Servis ederken küçük bir tavada kalan 2 yemek kaşığı tereyağını kahverengi olana kadar kızdırın ve pilavın üzerine gezdirip hemen servis edin.
    İçerdiği Vitaminler
    A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
    Kalori Miktarı
    Toplam Kalori Miktarı : 4171 Kcal
    1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 521 Kcal
     

Sayfayı Paylaş