Nohutlu Pilav

dderya

kOkOşŞ
AdminE
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
15,536
Beğeniler
8,003
Şehir
izmir :)
#1




Malzemeler
- 2 Su bardağı Haşlanmış Nohut
- 3 Su bardağı Pirinç
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Tavuk Suyu
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Nohutu akşamdan ıslatın.Ertesi gün haşlayın.Nohutu kullanacağınız tavuk suyunda haşlarsanız çok lezzetli bir tat elde edersiniz. Pirinci süzgeç içinde nişastası gidinceye kadar yıkayın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile eritin.Pirinçleri ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.4,5 bardak (tavuk suyunu) ya da sıcak suyu ve karabiberini ekleyip karıştırın.En son haşlanmış nohutu koyup tencerenin kapağını kapatın.Ve pirinçler suyunu çekip göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.Pilav pişince ocaktan alın.Tencerenin üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Servis ederken küçük bir tavada kalan 2 yemek kaşığı tereyağını kahverengi olana kadar kızdırın ve pilavın üzerine gezdirip hemen servis edin.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 4171 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 521 Kcal
 
Top