1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

O ülke ile vize kalktı!

Konusu 'Sadece Magazin Haberleri' forumundadır ve 'katniss' tarafından 15 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. 'katniss'

    'katniss' Üstat

    Katılım:
    13 Haziran 2013
    Mesajlar:
    1.477
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    2.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    memur
    Yer:
    Yerin altından
    Banka:
    1 ÇTL
    Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti yürürlükte, söz konusu vize muafiyeti, 13 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında imzalanan vize muafiyet anlaşması çerçevesinde, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olunacak. Söz konusu vize muafiyeti, 13 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında 15 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kongo Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamillerinin Karşılıklı Olarak Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Mutabakat Muhtırası'nın, 04.03.2013 tarih ve 2013/4419 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak, 27.04.2013 tarih ve 28630 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı. Buna göre; her iki ülkenin geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşlarının, ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olduğu ifade edildi.

    Açıklamada, "Her iki ülkenin, diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, diğer Akit Tarafın ülkesine girip-çıkmak ve transit geçmek için vizeden muaftırlar. Bu hükümler, söz konusu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları geçerli diplomatik pasaport hamili aile fertlerini de kapsamaktadır.

    Diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atananların aile fertlerinin çalışmasına ilişkin olarak akdedilecek ayrı anlaşma hükümleri saklı kalmak kaydıyla, vize muafiyeti tarafların vatandaşlarına herhangi bir çalışma hakkı bahşetmemektedir.


    Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla) gibi özel amaçlı seyahatler, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak 'özel meşruhatlı vize' uygulamasına tabidir." bilgilerine yer verildi.



     

Sayfayı Paylaş