1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ordövr nedir ?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.227
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    3.986 ÇTL
    [​IMG]
    Ordövr
    Fransızca: Hors-d'œuvre,
    Türkçe: yemekaltı iştah açıcı olarak yemekten önce sunulan mezelere verilen ad.


    Ordövr, yemeğin başında, esas yemekten ya da giriş yemeğinden önce sunulan soğuk ya da sıcak yiyeceklerin ve bu sunuşun yapıldığı bölümün adıdır. Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur. Ordövr yemek öncesinde olduğu gibi, içki ile de sunulabilir.

    Ordövr sırasında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye kültürden kültüre farklılıklar gösterir. Yüzlerce çeşit farklı meze sunulabilir. Türkiye'nin pekçok noktasında ordövr tabağına “orduevi tabağı” da denir.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.490
    Beğenileri:
    1.516
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    4.675 ÇTL
    yani bildiğimiz iftariye orucu açarken de hurma zeytin felanla açarız onun gibi bişey heralde orduevi tabağı da neymiş öyle :D
     

Sayfayı Paylaş