1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Osmanlı Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 25 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    291
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.276 ÇTL
    Osmanlı Salatası

    [​IMG]

    MALZEMELER
    400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
    Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
    10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
    1 adet ince dogranmis orta boy domates
    100 gr cekilmis ceviz ici
    1 adet ince, dogranmis cuska biber
    1 çorba kasigi tuz
    Sosu için
    1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
    2 adet limon

    YAPILIŞI
    Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun.
    Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin.
    Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş