1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Otlu Peynirli Kabak Graten

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 23 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    5 kabak
    100 gr.beyaz peynir
    100 gr.civil peyniri
    5 yeşil soğan
    dereotu
    maydonoz
    fesleğen
    tuz,karabiber

    Beşamel sos için:
    2 su b.süt
    2 çorba k.un
    sıvıyağ
    tuz,karabiber
    muskat

    Hazırlanışı :
    Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir. Diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır. Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir. Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur.

    Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur. Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir. Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir. Arzuya göre domates sos ile servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş