1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Özbek Pilavı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Özbek Pilavı

    Malzeme
    150 gr. iri kıyma
    400 gr. pirinç
    100 gr. haşlanmış nohut
    100 gr. salça (50 şer gr. domates ve biber)
    2 adet havuç
    2 adet biber
    250 gr. margarin
    Tuz, karabiber
    Yeterince su

    Tarifi
    Ayıklanmış pirinç ılık suya konur ,bir yemek kaşığı tuz atılarak 5-10 dk. ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ konarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan, biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç yıkanıp süzgece konur. Kavrulmakta olan et ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt konarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    suskun bugün bana özel menü galiba:D

    offf süper bu pilav:))
     

Sayfayı Paylaş