1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Paçanga Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Paçanga Böreği
    Malzemeler
    1 paket klasik pastırma
    1,5 su bardağı rende kaşar
    2 yemek kaşığı labne peynir
    1 kase doğranmış yeşil biber
    3 adet yufka
    50 gr.margarin
    2 çay bardağı su
    1 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    susam ve çörek otu

    Tarif

    Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.
    Margarini eritiyoruz üzerine suyu ilave ediyoruz ve biraz kaynatıyoruz.
    Labne peyniri ve rende kaşarı karıştırıyoruz.
    Üçgen yufkanın üzerine yağlı suyu bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
    Bir dilim pastırma,bir tatlı kaşığı peynir ve bir tatlı kaşığı doğranmış yeşil biberi yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
    Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz.
    Susam ve çörek otunu da serpiyoruz.
    180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
     

Sayfayı Paylaş