1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pamuk Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve İLkİm* tarafından 22 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.474
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    136 ÇTL
    Malzemeler

    - 1 su bardağı sıvı yağ
    - 6 yemek kaşığı şeker
    - 4 çay kaşığı tuz
    - 1 adet yaş maya
    - 1 bardak ılık su
    - 1 bardak ılık süt
    - Aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı
    - İç Malzemesi Peynir maydanoz veya patates maydanoz olabilir.

    [​IMG]

    PAMUK POĞAÇA TARİFİ

    Ilık süt ile ılık suyu karıştırın ve mayayı koyup eritin. İçine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. hazırladığınız poğaça hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde nemli bir beze sarın.
    alıntı.
     

Sayfayı Paylaş