1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 18 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL


    Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme
    ve kremayla süsleyebilirsiniz.

    Malzemeler

    4 yumurta
    Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
    Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 tutam tuz

    Yapılışı

    • Yumurtaların sarısını aklarından ayırın.
    • Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın.
    • Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin.
    • Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    • Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
    • Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın.
    • Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın.
    • Ardından sıvıyağı ekleyin.
    • Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
    • 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.

     

Sayfayı Paylaş