1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pandispanyalar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Papatya tarafından 24 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Pandispanya tazeliğini uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız

    Pastacılık sektöründe pandispanyalar bir gün önce yapılıp ertesi gün çemberden çıkartılıp kullanılmaktadır. Yapımında bol miktarda yumurta kullanıldığı için üçüncü günden sonra hafif koku yapmaya başlamaktadır, bu koku yapılan pastanın tadını olumsuz etkilemektedir. Artan pandispanyalarınızı çemberden çıkartıp naylon poşete sararak buz dolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntem hem pandispanyalarınızın uzun süre taze tutacak hem de kurumasını önleyecektir.

    Pandispanya ve revani yumurta kokuyorsa

    Pandispanya ve revani yapımında bol miktarda yumurta kullanıldığında fırında çok iyi pişirilmelidir. Çırpma esnasında hamurun içine limon veya portakal kabuğu rendesi ve suyu,elinizde var ise her ikisinin aroması veya bir miktar vanilya ilavesi ile yumurta kokusunu önleyebilirsiniz. Pratik ve standart üretim için Unipro siz pastacılara yeni ürünü olan Calve Revani'yi öneriyor. Pastörize yumurta tozu içerdiğinden yumurta kokusu ile karşılaşılmamaktadır.

    Pandispanya yapımında karşılaşılan problemler

    Az hacim/
    Yeterli kabarmama


    - Fazla un,fazla yumurta ve su
    - Sert un kullanılması
    - Çok karıştırmak, az karıştırmak
    - Fırın sıcaklığının düşük yada yüksek olması

    Pütürlü iç yapı

    - Fazla un
    - Sert un kullanılması
    - Çok karıştırmak,az karıştırmak
    - Fırın sıcaklığının yüksek olması

    Açık renk kabuk

    - Fazla un
    - Az pişirmek
    - Fırın sıcaklığının düşük olması

    Koyu renk kabuk

    - Fazla şeker
    - Çok pişirmek
    - Fırın sıcaklığının yüksek olması

    Sıkı iç yapı

    - Fazla un
    - Fazla yumurta ve su
    - Sert un kullanılması
    - Çok karıştırmak, az karıştırmak

    Büyük gözenekli iç yapı

    - Fazla şeker
    - Fazla kabartma tozu
    - Fazla yumurta ve su
    - Çok karıştırmak
    - Fırın sıcaklığının düşük olması

    Kuru kabuk

    - Fazla un
    - Sert un kullanılması
    - Çok pişirmek
    - Çok karıştırmak, az karıştırmak
    - Fırın sıcakılığının düşük olması

    Kabuk altında ıslaklık

    - Fazla un, kabartma tozu
    - Sert un kullanılması
    - Çok karıştırmak, az karıştırmak
    - Fırın sıcaklığının yüksek olması

    Dağılma/Kırılma

    - Fazla un
    - Sert un kullanılması
    - Çok pişirmek
    - Çok karıştırmak
    - Pişirmeden önce fazla bekletmek

    Üstten çökme

    - Fazla şeker, fazla kabartma tozu
    - Fazla yumurta ve su
    - Az pişirmek, çok karıştırmak

    Pandispanyalarınız fırında pişme esnasında çemberden taşıyorsa
    Pandispanya hamurunuzu mikserde 4-5 dk. çırpınız. Katkı maddesi kullanıyorsanız gramajını biraz düşürünüz. Kullandığınız kabartma tozu fazla olabilir. Yüksek ısı hamurun çemberden taşmasına sebep olabilir. Pandispanyalarınızı 180 derece de pişirmeye özen gösteriniz.


     

Sayfayı Paylaş