1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Paprikalı Tavuk Budu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 25 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER

    • 800 gram tavuk budu (veya piliç baget)
    • 90 gram arpacık soğanı
    • Paprika
    • Un
    • Sebze suyu
    • Elma sirkesi
    • Defneyaprağı
    • Sızma zeytinyağı
    • Tuz

    HAZIRLANIŞI


    • Tavuk budunu (veya baget) un ve paprika karışımına bulayın. Tavuk butlarını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağı ile tavada 5-6 dakika soteleyip tuz ile tatlandırın.
    • Tavadan tavuk butlarını alın. Sote işlemi yaptığınız tavayı temizleyin. Aynı tavaya tekrar 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı paprika aktarın. Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım kepçe sebze suyu ile un ve paprika karışımını sulandırın.
    • Tereyağı ya da sıvıyağ sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına iki parçaya kestiğiniz arpacıksoğanı ve tavuk budunu (veya piliç baget) yerleştirin. Fırın kabının içine hazırladığınız paprikalı ve unlu sosu süzerek ekleyin. Fırın kabının üzerini suyla nemlendirilmiş yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile iyice kapatın.
    • Tavuk butlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırın kabını fırından çıkarttıktan sonra paprikalı tavuk budunu servis edebilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş