1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pasta Yaparken Vişne Kullanımı Çikolatalı Rulo Pasta Örneğiyle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 16 Eylül 2015 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.295
    Beğenileri:
    7.484
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    212 ÇTL
    Mevsiminde taze ve dondurulmuş olarak pasta ve tartlarda kullanılan vişne ekşi tatlı lezzetiyle çok beğenilir. Pasta, dondurulmuş vişne ile yapılacaksa vişneler az miktar suda ölçüye uygun bir miktar şeker ile haşlanıp suyu süzülerek kullanır. Bu sayede tıpkı mevsimindeki gibi olur. Fakat vişnelerin ezilmemesi için kaynama işlemine uzun tutmamak faydalı olacaktır. Bu yöntemle her mevsimde tartlar, pastalar süslenebilir.
    [​IMG]
    Vişneli Çikolatalı Rulo Pasta

    3 yumurta ile 1 su bardağı şekeri mikserin en yüksek devirinde yaklaşık 5- 6 dakika çırpın. Daha sonra 1 su bardağı unu, yarım paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve 3- 4 yemek kaşığı sütü ekleyerek yavaşça kek karışımını elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıdın üzerine dökün. Önceden ısınmış 175 dereceli fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın. Keki yağlı kağıttan ayırmadan ve yağlı kağıttan yardım alarak çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. Temiz bir havlu veya bezi ıslatıp suyunu iyice sıkıp, yağlı kağıt ile sarılı olan kek rulosunun etrafına nemli olan bezi sarın. Bu yöntem ile kekiniz rulo halini daha kolay koruyacaktır. Bu haldeki kekiniz dinlenmeli ve soğumaya bırakılmalıdır. Soğuma süresi boyunca pastanızın kremasını hazırlayın.

    Kreması için: 2,5 su bardağı sütü, 4 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı şeker ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan kremaya 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarini ekleyip ocaktan alın. 5- 6 dakika boyunca sık sık karıştırarak kremanın soğumasını sağlayın. Kremayı karıştırmanız üstünün katılaşmaması için önemlidir.

    Kek rulosunu yavaşça açın ve yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı sürün ve en dışa gelecek 2- 3 cm'lik kısma krema sürmemeye özen gösterin. Bu şekilde kremanın tekrar rulo yaparken taşmasını önlemiş olacaksınız. Pastaya yeniden rulo şekli vermeden önce, krema sürdüğünüz özellikle en içte kalacak kısma vişneleri ekleyin. Bu işlemin ardından pastayı tekrar rulo yapmaya başlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz pastayı soğuk servis yapın.

    alıntı
     

Sayfayı Paylaş