1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pastırma Yenme Usülleri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 13 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Pastırma Yenme Usülleri

    Bazıları, pastırmaların üzerlerindeki çok sarımsaklı, biberli, tuzlu, kimyonlu ve baharatlı çemenlerden hoşlanmazlar. Veya sıhhatlerine uygun gelmezse çemenleri pastırmayı doğramadan evvel mümkün olduğu kadar çıkarmak iktiza eder. Bazıları yağlı, orta yağlı ve (kuşgömö) nü tercih ederler.
    Hakikaten iyi kalite, itinalı ve temiz yapılmış pastırmalara, bilhassa mübarek Ramazan ayında iştiha ve rağbet fazladır.
    Yağlı, orta yağlı ve yağsız (kuşgömü) tâbir edilen yerli pastırmalar ve sucuklarımız da dört muhtelif şekilde yenilir.

    • Pastırmayı olduğu gibi doğrayıp yemek,
    • Doğranmış dilimleri maşada ateşte sade veya sahanda tereyağında kızartarak yemek,
    • Tereyağında kızartılmış pastırmalara yumurta kırarak yemek,
    • Kavrulmuş ve sahana alınmış doğranmış soğan içine ve pastırma dilimleri arasına ceviz kadar tereyağı da katarak yumurtalar kırılırsa çok nefis ve güzel kokulu hazır bir yemek olur.
     

Sayfayı Paylaş