1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pastırmalı Patatesli Bilezikli Börek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 1 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler:
    12 Adet Milföy Hamuru
    4 Yufka
    4 Patates
    1 Soğan
    50 Gr. Pastırma
    1 Tutam Maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz, Karabiber

    Sosu İçin:
    1 Çay B. Süt
    Yarım Çay B. Sıvıyağ
    1 Yumurta


    Hazırlanışı:Patatesleri haşlayın ve kabuğunu soyup rendeleyin. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve soğanı kavurun. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ve patatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın.

    Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu ilave edin. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üstüste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine iç harcı koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekilde kesin ve çıkarın.

    İç harcı koyulan kare yufkaları kenarlarından kapatıp milföyü bilezik gibi geçirin. Yufkanın kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yufkanın arasına sürdüğünüz sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
     

Sayfayı Paylaş