1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pastırmalı Tarhana Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya

    Papatya GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    17.125
    Beğenileri:
    6.461
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    84 ÇTL


    Malzemeler

    5 dilim pastırma

    5 çorba kaşığı tarhana

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1 diş sarmısak

    1 çorba kaşığı un

    1 çorba kaşığı salça

    4 su bardağı su

    1 adet ince kıyılmış soğan

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Çorbanın tarifi


    Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. İnce kıyılmış sarmısağı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve salçayı katıp, kavurmaya devam edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve bir-iki dakika daha kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş