1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pastırmalı yaprak sarması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Yarım kg salamura asma yaprağı
    100 gr pastırma
    1,5 su bardağı pirinç
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım demet maydanoz
    1 adet iri domates
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı karabiber
    2,5 su bardağı et suyu

    Salamura yapraklar en az 4 saat önceden bol suya ıslatılır. Pastırma ince doğranır. Üzerine yıkanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, maydanoz, salça, rende domates, tuz, karabiber ve sıvıyağ katılır, karıştırılır. Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek şekilde tabağa yayılır. Üst kısmına yeteri kadar iç konur. Sağdan ve soldan katladıktan sonra fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. İç bitene kadar işlemler tekrarlanır. Düz bir tencereye dizilir. Üzerine et suyu gezdirilir. Kapaklı olarak, orta ateşte 35-40 dakika pişirilir
     

Sayfayı Paylaş