1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patates Kızartmanın Püf Noktaları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Patatesleri soyunuz sona eşit şekilde parçalara bölünüz büyük parçalardan daha çok küçüklerini tercih ediniz. Serçe parmak kalınlığında patatesleri doğrayın yıkadıktan sonra süzülerek iyice kurulmasını bekleyin. Mutlaka tavanızdaki yağın kızgın olmasına özen gösterin suda haşlanmayacak kızarak bunu da kenara yazın. İsteyenler bu şekilde afiyetle çıtır patates yapabilirler.

    [​IMG]

    İlaveden daha lezzetli olmasını hazır paket patates tadını yakalayacaklar için ise patatesleri az piştikten sonra çıkartarak soğumasını bekleyin. Buzdolabı poşetine patatesleri koyarak derin dondurucuya koyunuz. Soğuması ile birlikte buzdolabında 6 saat sonra çıkartarak kızartınız dışarıda yediğiniz patatesin tadına ulaşacaksınız. Yalnız unutmamanız gereken husus ise dışarıdan aldığınız patates hazır kızartmalık olmadığından dolayı yemeklik olmamasına dikkat ediniz.
     
    patik ve YoRuMSuZ bunu beğendi.
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Patates kızartmayı beceremeyen biri olarak bunlar işime yarayacak. Ben ne zaman yapsam hamur gibi yumuşacık oluyor.
    :HUH
     

Sayfayı Paylaş