Patates Kızartmanın Püf Noktaları

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,729
Beğeniler
5,012
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#1
Patatesleri soyunuz sona eşit şekilde parçalara bölünüz büyük parçalardan daha çok küçüklerini tercih ediniz. Serçe parmak kalınlığında patatesleri doğrayın yıkadıktan sonra süzülerek iyice kurulmasını bekleyin. Mutlaka tavanızdaki yağın kızgın olmasına özen gösterin suda haşlanmayacak kızarak bunu da kenara yazın. İsteyenler bu şekilde afiyetle çıtır patates yapabilirler.


İlaveden daha lezzetli olmasını hazır paket patates tadını yakalayacaklar için ise patatesleri az piştikten sonra çıkartarak soğumasını bekleyin. Buzdolabı poşetine patatesleri koyarak derin dondurucuya koyunuz. Soğuması ile birlikte buzdolabında 6 saat sonra çıkartarak kızartınız dışarıda yediğiniz patatesin tadına ulaşacaksınız. Yalnız unutmamanız gereken husus ise dışarıdan aldığınız patates hazır kızartmalık olmadığından dolayı yemeklik olmamasına dikkat ediniz.
 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,842
Beğeniler
6,505
Şehir
Seattle.
#2
Patates kızartmayı beceremeyen biri olarak bunlar işime yarayacak. Ben ne zaman yapsam hamur gibi yumuşacık oluyor.
:HUH
 
Top