1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli Bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 22 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [h=2][/h]

    250 gr patates
    60 gr kaşar peyniri
    1/2 çorba kaşığı tuz
    1 kahve kaşığı kırmızı biber
    70 gr tereyağı
    7 bütün yumurta
    1 yumurta sarısı

    Kabukları bıçakla soyularak yıkanıp temizlenmiş patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra suyu süzülür. Çok hafif ateşte çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir. Sonra ateşten indirilerek bir kâseye aktarılıp, soğutulur. Kırmızı biber, tuz ve yumurtalar da konarak iyice yoğrulur, karıştırılır. Böylece biberli hale gelen patatese rendelenmiş kaşar peyniri ile yağ da ilâve edilir. Yoğrulup hamur haline getirilir. Hepsi bir hamur sıkma torbasına konur. Kuru bir fırın tepsisine, 25 kuruş büyüklüğünde ya da uzun, dikdörtgen parçalar halinde aralıklı olarak sıkılır. Orta ateşli fırına koyulur. 25 dakika kadar bırakılır. Üstleri kızardıktan sonra fırından alınır.

     

Sayfayı Paylaş