1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Patatesli boşnak böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    5.029
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    6.230
    Banka:
    2.313 ÇTL
    MALZEMELER
    1 kg Un
    3,5 Su bardağı su
    5-6 Çay kaşığı tuz
    125 gr Tereyağı
    1 Su bardağı sıvı yağ

    İçi İçin: 8 adet büyük boy haşlanmış patates

    HAZIRLANIŞI

    Hamuru yoğuracağınız kaba unu koyun ortasını açın. Tuzunuzu ve ılık suyu döküp yoğurun hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak kıvamına dikkat edin... İkiye bölüp üstünü havluyla örtüp 1 saat beklemeye bırakın. Bu arada haşladığınız patatesleri rendeleyin içine tercihe göre sıvıyağ ya da tereyağı tuz baharat arzu ederseniz kırmızı pul biber ekleyin karışımı hazırlayın. Tereyağını eritin sıvı yağı da ekleyip bir hışım kızdırın.
    Hamurunuzu dinlendirdikten sonra masaya hafif un serpin hamuru merdaneyle inceltin üstünü kaplayacak şekilde yağlayın ve elinizle sofra genişliğinde hamuru açın köşelere hazırladığınız patates karışımını düzenli şekilde dizin. Kenardan hamurla patateslerin üstünü kapatın ve dıştan içeri doğru yuvarlayarak rulo halinde sarın yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dolayın. Aynı işlemi diğer hamura da uygulayıp diğer hamurun kaldığı yerden birleştirip tepsiye dolayın. Ve ısıtılmış fırına verip pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne hafif su serpin sakın soğumaya bırakmayın sıcak sıcak servis yapın

    Afiyet Olsun...
     

Sayfayı Paylaş