1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli çörek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 29 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler

    Hamuru için

    200 gr oda sıcaklığında margarin
    1 çay bardağı yoğurt
    1/4 çay bardağı sıvıyağ
    2 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı dolusu tuz
    1 çorba kaşığı sirke
    Aldığı kadar un

    İçi için

    1 adet küçük doğranmış, büyükçe soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı salça
    4 adet rendelenmiş çiğ patates
    tuz
    karabiber
    kimyon

    Üstü için

    Bir yumurta sarısı
    Çörek otu
    Haşhaş tohumu

    Hazırlanışı

    Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    İçi için soğanı yağda kavurup, patatesleri ilave edin. Patatesler pişince, baharatları ve tuzu ilave edin.

    Hamurdan küçük elma büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı merdane ile oldukça ince açın ve patatesli içi ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayın.
    Hamuru bir kenarındna başlayıp, rulo haline getirin ve sarın. Pizza dilimleyicisi ile, 2 parmak eninde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve haşhaş veya çörek otu serpin. 200 C fırında 40 dakika kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş