1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli gül böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    içindekiler
    3 adet hazır yufka
    2 adet orta boy patates
    2 adet soğan
    Maydanoz
    Yarım çay bardağı süt
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 yumurta
    Yeterli miktarda baharat (pulbiber, nane, karabiber, kırmızı biber, tuz)
    hazırlanışı
    Öncelikle patatesleri rendeleyin ve kararmaması için suda bekletin.
    Daha sonra soğanları ve 4-5 dal maydanozu ince ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
    Hafif kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
    Bu arada patatesleri hiç suyu kalmayacak şekilde süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
    Bir süre sonra ise maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edin. Karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten indirin.
    Yufkaların her birini ikiye bölerek 6 parça elde edin.
    Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve yarım çay bardağı sütü karıştırın.
    Her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
    Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekli haline getirin. Böyle 6 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin.
    Yine bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırparak yufkaların üzerine sürün.
    Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş