1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli Köftee

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 7 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Köfte Harcı :
    Yarım kg kıyma
    2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
    Yarım demet maydanoz, doğranmış
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 diş sarımsak, dövülmüş
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı süt
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 yumurta
    Diğer Malzemeler :
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    5 patates
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    6-7 sivribiber
    3 domates
    Yarım çay bardağı kaynar su


    hazırlanışı
    Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. Bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.
    Fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. Patatesleri soyup daire şeklinde kesin. Üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
    Sivri biberleri ikiye bölün. İçlerini çıkarıp patateslerin üzerine yerleştirin.
    Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.
    En üste, cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
    Yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin.
    Kabın üzerini folyo ile kapatıp 250 C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş