1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli Omlet Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 5 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Patatesli Omlet Tarifi

    Malzemeler

    3 tane büyük patates
    1 su bardağı beyaz peynir
    Biraz sucuk
    1 tutam maydanoz
    4 tane yumurta
    1 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı zeytinyağ
    Pul biber
    Karabiber
    Tuz (peynir tuzlu ise tuza gerek yok)


    [​IMG]


    Patatesli Omlet Tarifi

    Öncelikle patatesleri haşlayın.
    Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Bir kabın içine aldığınız küp doğranmış patatesler hafif soğuyunca içine peyniri rendeleyin.
    Minik doğranmış sucukları, ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağı ekleyin.
    Pul biber, karabiber ve gerekliyse tuzu da ekleyip karıştırın.
    Karışımı fırın tepsisine döküp yayın.
    Bir karıştırma kabında yumurta un ve bir tutam tuzu çırpın.
    Bu karışımı tepside ki patateslerin üzerine dökün.
    Dilerseniz bu aşamadan sonra rendelenmiş kaşar da serpebilirsiniz.
    Omleti 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
    Dilimleyerek sıcak servis edin.


    [​IMG]

     

Sayfayı Paylaş